2lasuta

Ne poţi susţine redirecţionând către A.S.Sfinx 2% din impozitul pe venit plătit în 2015

Orice contribuabil poate dispune direcţionarea a 2% din impozitul pe venit plătit statului către orice organizaţie non-guvernamentală doreşte (asociaţie, fundaţie etc.). Practic în acest fel  transmiţi statului modul în care doreşti să fie cheltuită o parte din impozitul pe venit pe care l-ai plătit în anul 2015.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau o donaţie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către entitatea dorită.

Dacă doreşti şă sprijini A.S.Sfinx prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care l-ai plătit pentru salariul din anul 2015, urmează în ordine paşii de mai jos.

Data limită de depunere a declaraţiei este 25 mai 2016.

Pasul 1

Descărcă formularul precompletat cu datele A.S. Sfinx, corespunzător tipului de venituri pe care le-ai avut în anul 2015, după cum urmează: pentru venituri numai din salarii, formularul 230, iar pentru alte venituri în afara salariului formularul 200.

Formularul 200
Formularul 230


Pasul 2

Complează de mână, în două exemplare, formularul decărcat cu datele de dentificare şi apoi semnează-l. Restul rubricilor sunt opţionale (se completează numai dacă este cazul). Instrucţiunile de completare sunt ataşate la formularul descărcat.

Pasul 3

Depune formularul la registratura organului fiscal sau trimiteţi formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată, la Administratia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu (potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de adresa de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România) sau la Administraţia Finanţelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituţiei angajatoare).

Exemplarul 2 al formularului completat rămâne la tine cu numărul de înregistrare primit la depunere.